Borowski

Stanislaw Borowski (geboren in 1944 in Moutiers, Frankrijk) legde de basis voor het huidige merk Borowski. Aanvankelijk creëerde hij zijn eigen bijzondere objecten in een garage, handgemaakt en met de mond geblazen. Met behulp van bijna vergeten technieken voor het graveren op camee glas, zelfgemaakte gereedschappen en nieuwe kunstconcepten wist Stanislaw Borowski zichzelf te onderscheiden, zijn buitengewone gravures en sculpturen werden al snel internationaal geprezen. Dit leidde tot tentoonstellingen in Duitsland - Kassel, Hamburg, Düsseldorf, - evenals in de Verenigde Staten, Nederland en Japan.

In 1990 richtte hij samen met zijn twee oudste zonen, Pawel en Wiktor, de Glasstudio Borowski op en sinds 1993 hebben deze twee zonen de leiding overgenomen.

Pawel Borowski runt het atelier en de glasfabriek, terwijl Wiktor Borowski verantwoordelijk is voor het beheer van de Glasstudio Borowski.

Voor de hedendaagse productie worden alle bekende technieken voor de verwerking van warm en koud glas gebruikt. Dit is uniek in de wereld en stelt de kunstenaars in staat uitdagende visies en constant nieuwe, experimentele ideeën te realiseren.

Tegenwoordig zijn veel van de meesterwerken gemaakt door Stanislaw, Pawel en de jongste van de drie broers, Stani Jan Borowski, te zien in gerenommeerde galerijen, collecties en musea - bijvoorbeeld het Corning Museum of Glass in New York, zeker het belangrijkste Glasmuseum in de wereld. De kleurrijke en levendige Borowski-collecties zijn wereldwijd te vinden in geselecteerde, exclusieve winkels en in de Borowski-galerijen zelf.

Bezoek www.borowski-glass.com voor de actuele collectie