Ichendorf

De geschiedenis van het bedrijf Ichendorf begon in de vroege jaren van de twintigste eeuw in een klein stadje in de buurt van Keulen, genaamd Quadrath-Ichendorf. Daar gebruikten veel meester-glazeniers een mix van stoffen, waaronder silica, om vorm te geven aan objecten die konden voldoen aan de verfijnde smaak van die periode. Een stilistische code gedefinieerd door kostbare ornamenten, die tot in de jaren vijftig van de vorige eeuw de onbesproken hoofdrol speelde van de voorgestelde collecties, toen een zeer belangrijke verandering werd doorgevoerd: de voorkeur geven aan een zuivere vorm en zuiverheid van het materiaal.

Oude vorm en versiering werden afgeschaft, in een eindeloze zoektocht naar nieuwe, populaire en niet langer exclusieve verschijningen. Dat leidt ons naar de creatie van modern ontworpen objecten. In 1990 wordt in Milaan het stijlcentrum Ichendorf opgericht, het creatieve ontmoetingspunt van kunstenaars en ontwerpers.

Het is een nieuw verhaal waardoor kunstenaars en ontwerpers in contact komen met het hart van het materiaal, om verschillende tekens te combineren in een enkele poëtische vorm, in staat om een ​​continue zoektocht naar details te omvatten, altijd met respect voor de geschiedenis en de expertise van de meester-glaszetters. Het is een zeer lang nauwgezet samenwerkingswerk, dat de levensduur van Ichendorf-objecten in de tijd garandeert. De gebruikte materialen variëren van steengoed, geïntroduceerd in 2019, tot traditioneel glas, kristal en borosilicaat, met een proces geleid door eeuwenoude kennis.

De ontmoeting en constante uitwisseling van traditie en innovatie, altijd gericht op het nastreven van schoonheid in zijn puurste vormen, geeft leven aan alle Ichendorf-objecten. In de nieuwe collecties vinden we objecten die met verfijning, elegantie, schittering het huis binnenkomen en daar een juiste en menselijke plek vinden.