Studio Habrat

Maciej Habrat zag het levenslicht in 1971 in Krosno, waar zijn vader als glasblazer actief was. Zijn kindertijd bracht hij door met gefascineerd kijken naar het vakmanschap dat schuilging achter de creatie van glazen meesterwerken. Zijn vader deelde niet alleen zijn kennis, maar liet hem ook kennismaken met de unieke stukken die hij zelf vervaardigde. Zo ontwaakte bij Maciej al op jonge leeftijd een diepe liefde voor glaskunst.

In 1986 begon hij zijn opleiding aan de Kunsthogeschool in Miejsce Piastowe en vervolgde zijn studie aan de Academie voor Schone Kunsten in Wrocław, met een focus op Keramiek en Glas. Tijdens vakanties keerde hij terug naar Krosno om zijn handvaardigheid in de lokale glasfabriek te verfijnen.

Na het voltooien van zijn opleiding keerde Maciej terug naar Krosno en sloeg de handen ineen met bekende glasfabrieken. Hij leverde ook ontwerpen voor de glasblazerij in Inowrocław.

Zijn langgekoesterde droom om artistiek glas te creëren werd werkelijkheid in 1997, toen hij zijn eigen bedrijf oprichtte: Glass Studio Habrat. Sindsdien heeft hij een indrukwekkende reeks meesterwerken tot stand gebracht, waaronder sculpturen, hangende objecten en decoratieve voorwerpen, allen vervaardigd met behulp van de fusing-techniek. Zijn herkenbare stijl heeft zijn weg gevonden naar galerieën wereldwijd. Opmerkelijk is dat de unieke werken van Maciej tentoongesteld zijn in The Corning Museum of Glass in de Verenigde Staten, waarmee hij internationale erkenning verwierf.